Följ Readly AB

7 ledtrådar till den perfekta sista minuten-klappen

Pressmeddelande   •   Dec 10, 2019 10:10 CET

Julshopping i sista minuten kan drabba även den bästa. Därför har Readly, i samarbete med Yougov, skrapat svenska folket på ytan för att vaska fram 7 ledtrådar till den perfekta sista minuten-klappen. En prenumeration på Readly, med över 4500 digitala tidningar och magasin, visar sig kunna göra succé under vilken gran som helst.

  1. Vi vill aktivera oss i jul: 57 % av svenskarna anger att de önskar sig “något att göra” eller “något att använda” i julklapp i år. Readly tickar båda boxarna.
  2. Skärmtiden ska vara meningsfull: Tid är det mest värdefulla vi har – och enligt Readlys undersökning anser svenskarna att magasinläsning är den näst mest meningsfulla skärmtiden under jul (efter samtal och sms).
  3. Magasinläsning poppis i jul: Magasinläsning är den tredje mest populära aktiviteten på smartphones i jul tycker svenskarna, strax efter samtal/sms och sociala medier.
  4. Ge bort inspiration: Enligt Readlys undersökning svarar svenskarna att de vanligaste positiva känslorna som uppstår vid magasinläsning är att man känner sig inspirerad, upplyst och stimulerad.
  5. Onlineläsning ökar: Fler svenskar planerar att läsa tidningar och magasin online (21 %) än i print (18 %) i jul.
  6. Något som passar exakt alla: Hos Readly finns över 4500 tidningar och magasin inom alla områden du kan tänka dig. Såsom kändisar, mode, bilar, inredning, serier, affärer, familj, hälsa, barn/ungdom, mat, historia, jakt/fiske och konst.
  7. Går snabbare än snabbast: För att köpa en Readly-prenumeration till någon du tycker om i julklapp, gå till https://se.readly.com/giftcards/winter, välj antal månader och skriv sedan ut själv eller skicka som en gåva via mail.


Om undersökningen:
Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 8-17 november 2019 har sammanlagt 1017 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige.

Readly är en digital prenumerationstjänst för obegränsad läsning av magasin. Tjänsten ger tillgång till tusentals titlar och har samarbeten med förlag både nationellt och globalt för att kunna erbjuda användarna ett brett utbud av titlar inom många olika specialområden. Readly har som ambition att göra det enkelt att läsa magasin och erbjuder flera smarta funktioner, såsom favoritmarkering, offlineläsning och sökfunktion i artiklar för att göra läsning mer lättillgängligt. Användarna kan skapa upp till fem profiler per konto. Förutom alla konsumentfördelar erbjuder Readly ett kraftfullt verktyg för utgivare som analysera hur deras innehåll konsumeras.

Företaget är tillgängligt globalt men är idag aktivt verksamt i Sverige, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna, USA, Irland och Storbritannien. www.readly.com