Följ Readly AB

Digitala ljuspunkter i svenska tidskrifters upplagor

Pressmeddelande   •   Mar 10, 2016 10:27 CET

Den digitala läsningen av tidskrifter ökar rejält, det visar veckans helårsredovisning av de svenska tidskrifternas upplagor från Tidningsstatistik (www.ts.se). Främsta orsak är att de finns tillgängliga för läsning via Readly.

För flera av de redovisade tidningarnas utgör den digitala läsningen 20% eller mer av den totala årsupplagan. Ett viktigt bidrag till tidningarnas räckvidd i en i övrigt ganska kärv marknad.

Aller Medias Magazine Café är en av många tidningar som når goda resultat via Readly. Café visar under 2015 på en total upplageökning på 26% jämfört med 2014. I total upplaga betyder det 5400 fler exemplar per utgåva, 300 av dessa utgörs av tryckta tidningar medan 5100 avser digital läsning via Readly.

- Readly har etablerat sig som en betydande aktör i den svenska tidskriftsbranschen och är idag tveklöst den digitala tjänst som bidrar med flest läsare och störst intäkt till branschen, säger Per Hellberg, VD för Readly International AB.

– Wow! Det var min spontana känsla när TS-siffrorna kom in. Cafés kraftiga ökning känns så klart superrolig, men att den till största del sker genom Readly är ännu roligare. Det här bevisar det vi Café tror så stenhårt på: innehåll av hög kvalitet lönar sig, oavsett plattform. Det ska bli spännande att se hur vi kan ta det här vidare, samarbetet med Readly har en stor potential att växa till något ännu större. Kul!, säger Jonas Terning, chefredaktör för Magazine Café.

Readly är det nya sättet att läsa tidningar. Med Readly får läsare obegränsad tillgång till över tusen svenska och internationella magasin. Obegränsad tillgång till alla magasin kostar 99 kronor per månad. I priset ingår då användning på fem olika enheter, vilket gör att hela familjen kan använda samma abonnemang. Flera smarta funktioner som favoritmarkering, sökfunktion i artiklar och offlineläsning till resan finns i tjänsten. Antalet tidningar växer kontinuerligt, det aktuella utbudet finns på www.readly.com