Följ Readly AB

Egmont satsar på digital läsning och utökar antalet titlar i Readly

Pressmeddelande   •   Jan 11, 2018 08:15 CET

Idag lanserar Readly, magasinappen för hela familjen, ett utökat samarbete med Egmont Publishing. Ett femtiotal titlar från Egmont inkluderas nu i Readly som i och med detta har alla stora svenska förlag i sin app.

Med över 2500 svenska och internationella titlar är Readly den största magasinappen i Sverige. I och med att Egmont nu valt att utöka samarbetet med flera serietidningar och magasin riktade mot barn har Readly ett ännu bättre erbjudande för barnfamiljer. Dessutom adderar Egmont breda magasin för kvinnor och nischtitlar för män, innehåll som är uppskattat i alla Readlys fokusländer.

- Att Egmont valt att addera hela sitt utbud av magasin ligger i linje med vad som händer på våra övriga marknader. Vi och förlagen som vi jobbar med ser samma trend, digital läsning ökar i en rasande fart och efterfrågan på kontrollerat innehåll driver på vår tillväxt, så 2018 kommer att bli ett spännande år, säger Daniel Hamrin, Content Manager på Readly Sweden.

Readlys app ger läsaren obegränsad tillgång till tusentals tidningar och magasin via mobil och läsplatta. Statistik av användandet visar att en tredjedel av Readlys användare läser tidningar varje dag och att antalet tidningar som konsumeras ökar markant, till största delen med helt ny tidningskonsumtion. Egmont har sedan en tid tillbaka publicerat ett tiotal magasin i Readly och efter en ordentlig utvärdering har man alltså beslutat att växla upp och utöka antalet titlar.

- Readly har en väl utvecklad digital läsplattform för magasin och vi ser en stor potential i att hitta ännu fler läsare till våra titlar, säger Marika Bark, Business Area Director på Egmont Publishing.


För mer information och intervjuförfrågningar om Readly, vänligen kontakta:

Daniel Hamrin, Content Manager Sweden, Mobil: +46 73 940 93 04, Email: daniel.hamrin@readly.com


För frågor om Egmont Publishing, vänligen kontakta:

Marika Bark, Business Area Director på Egmont Publishing, Mobil: 0708 63 94 20, Email: marika.bark@egmont.se

Readly ger läsare obegränsad tillgång till över tusen svenska och internationella tidningar i ett ständigt växande digitalt bibliotek. Ett abonnemang kostar 99 kronor per månad. I priset ingår då användning på fem olika enheter, vilket gör att hela familjen kan använda samma abonnemang. Flera smarta funktioner som favoritmarkering, sökfunktion i artiklar och offlineläsning till resan finns i tjänsten. Antalet tidningar växer kontinuerligt, det aktuella utbudet finns på www.readly.com

Readly grundades 2012 med huvudkontor i Växjö, Sverige. Readly har ett 30-tal anställda, tjänsten finns tillgänglig i drygt 50 länder med huvudfokus på Sverige, Storbritannien, Tyskland och USA där Readly samarbetar med de ledande förlagen.