Följ Readly AB

”Ett Spotify för svenska tidskrifter”

Pressmeddelande   •   Mar 18, 2013 11:55 CET

- Readly fungerar som ett Spotify för svenska tidskrifter, säger Per Hellberg, tillträdande VD på Readly. Läsaren får obegränsad tillgång till alla tidningarna i Readlys digitala tidningskiosk vilket betyder ett brett sortiment i din läsplatta. 

Det är gratis att prova ett nummer av varje tidskrift på Readly. För den som vill ha obegränsad tillgång kostar det 99 SEK per månad. 

- Precis som Spotify gör det enkelt för lyssnaren att finna favoritartisterna och ny musik, möjliggör Readly för läsaren att läsa såväl favoritmagasin som att hitta ny intressant läsning i andra magasin, fortsätter Per Hellberg. 

Tidskriftsläsandet står inför samma utmaningar som skivindustrin gjorde för fem år sedan. I och med läsplattans intåg kommer utvecklingen för tidskrifter att kunna ta samma väg som musikbranschen där digitala tjänster idag står för över hälften av omsättningen. 

- Readly använder samma modell som Spotify och Netflix: fast pris + “all you can eat”. Dessa betalningssystem uppskattas av konsumenterna. 

På kort tid har ett tiotal svenska förlag gått med i Readly, redan på måndag finns  över 200 tidningar att läsa och antalet växer hela tiden. 

- Vi förhandlar med flera förlag och tidskrifter löpande. Tidningsförlagen får via Readly chansen att hitta nya läsare och nya upplageintäkter. Redaktionerna får nya insikter i vilka som läser, hur de läser och vad de väljer att dela med andra. De tidningar som läses i Readly registreras av TS, branschens opartiska organ för upplageräkning. 

Readly har höga ambitioner och planerar att växa internationellt.

- Vi vill leda digitaliseringen av tidningsbranschen, fortsätter Per Hellberg. Planen är att växa vidare i de nordiska grannländerna, i Nordamerika och på nyckelmarknader i Europa. För amerikanska tidningsförlag är det en chans att hitta nya läsare över hela världen, utan kostnader för distribution av den fysiska tidningen. 

Ladda ner appen gratis på App Store eller www.readly.com

Kontakt: Per Hellberg, VD, telefon: 070-910 74 10
, e-post: per.hellberg@readly.com