Följ Readly AB

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Pressmeddelande   •   Okt 18, 2018 09:00 CEST

Sebastian Ahlskog ny CFO på Readly

Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian Ahlskog ansluter som Chief Financial Officer från och med mars nästa år. Han kommer att arbeta från huvudkontoret i Stockholm.

Sebastian Ahlskog har mer än 10 års erfarenhet från arbete med snabbväxande bolag inom branscher som digitaliseras. Sebastian Ahlskogs tidigare åtaganden inkluderar positioner på Ebay, Videoplaza (Ooyala) och nu senast som CFO på det noterade spelbolaget Starbreeze.

Sebastian Ahlskog, ny CFO på Readly kommenterar:
“Readly är i en väldigt spännande fas och det känns extra roligt att få möjlighet att få bli en del av Readly-teamet i detta skede. Readly har bevisat att deras affärsmodell fungerar och uppvisar en imponerande tillväxttakt. Jag ser verkligen fram emot att ta mig an utmaningen och tillsammans med teamet fortsätta att skapa signifikanta värden genom att leda det digitala skiftet inom magasinmarknaden."

Readly befinner sig i en stark tillväxtfas. För att kunna växla upp expansionstakten ytterligare tog bolaget in 100 miljoner kronor under augusti i år från svenska Swedbank Roburs fond Ny Teknik samt befintliga ägaren Zouk Capital. Tidigare i år gick företaget in på den schweiziska marknaden och fler marknader står på kö. Nyligen lanserades även den nya produkten Readly Exclusive, exklusivt innehåll som endast är tillgängligt för läsaren via Readly.

Jörgen Gullbrandson, VD på Readly kommenterar den nya rekryteringen:
"Den globala magasinmarknaden genomgår en digital transformation, där Readly spelar en viktig roll. Sebastian kommer att vara en värdefull tillgång för oss på Readly. Hans erfarenhet som CFO från flera digitala företag, både noterade och onoterade bolag, är viktigt för oss framåt. Dessutom är Sebastian en väldigt trevlig kille och han kommer bidra med mycket värde i organisationen i stort, jag ser fram emot att börja arbeta tillsammans."

Fakta om den globala magasinmarknaden
Den senaste datan visar en ökning med hela 80 % för den digitala konsumtionen av magasin år till år, med över 13 miljoner digitalt lästa magasin under det senaste året. Den globala magasinbranschen har en total omsättning på 70 miljarder euro, vilket är 5 gånger större än musikbranschen. Idag representerar digitala magasin cirka 6,5 % av omsättningen för den totala magasinindustrin, en andel som förväntas öka under de närmaste åren.

Referenser:
Readly läsrapport 2017/2018, data från Readly´s app
PWC Global Entertainment and Media Outlook 2017-2021

Readly är en digital tjänst som ger användarna obegränsad tillgång till tusentals nationella och internationella magasin i en app. Tjänsten är snabb, enkel att använda och varje användare får obegränsad läsning på upp till 5 enheter, hela familjen kan använda samma abonnemang. Readly erbjuder flera smarta funktioner som favoritmarkering, sökfunktion i artiklar och offlineläsning, till resan. Readly grundades i Sverige 2013 och finns tillgänglig i hela världen med huvudfokus på Sverige, Tyskland, Österrike, Schweiz och Storbritannien. www.readly.com