Följ Readly AB

Deutsche Telekom väljer Readly som strategisk partner för digitala magasin

Pressmeddelande   •   Jul 01, 2015 10:55 CEST

Unga Växjö-företaget Readly, som kallats ett Spotify för magasin, har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med en av mobilvärldens verkliga giganter, tyska Deutsche Telekom. Tillkännagivandet kommer bara några veckor efter att Readly tecknat ett liknande avtal med TeliaSonera.

Samarbetet är ett rejält genombrott för det snabbexpanderande Växjö-företaget Readly som i ett slag får tillgång till 39 miljoner potentiella kunder i Tyskland. Readly erbjuder magasin i din läsplatta och smartphone. Idag finns drygt 1100 svenska och utländska magasinstitlar och bland dem 125 tyskspråkiga. Och precis som på musiktjänsten Spotify eller filmtjänsten Netflix får kunden obegränsad tillgång till hela utbudet för en fast månadssumma.

Deutsche Telecom är en av världens verkliga giganter, en teleoperatör med 151 miljoner mobilkunder, 30 miljoner kunder med fast telefoni och 17 miljoner bredbandskunder. Bolaget är aktivt i mer än 50 länder världen över, har 228 000 anställda och redovisade 2014 intäkter på 62,7 miljarder euro. Till att börja med lanserar man Readly i Tyskland där Deutsche Telekom har 39 miljoner mobilkunder och 12,4 miljoner kunder med fast bredband, men avtalet möjliggör även lansering på ytterligare marknader.

”Samarbetet med Readly är ett viktigt steg i vår strategi att erbjuda populära tjänster genom samarbeten. Magasin till fast månadskostnad från Readly är återigen en innovativ och attraktiv tjänst som våra kunder kommer att uppskatta”, säger Marc Schwarze, Vice President Connected Entertainment på Deutsche Telekom.

”För Readly är det här samarbetsavtalet ett väldigt viktigt genombrott, inte bara för vårt tyska kontor som öppnade bara för åtta månader sedan och som nu får direkt tillgång till 39 miljoner potentiella kunder, utan för hela Readly. Vi är alla väldigt stolta och möjligheterna som öppnar sig för oss nu är enorma", säger Per Hellberg, VD för Readly.

Från och med 1 juli kan Deutsche Telekoms kunder i Tyskland enkelt bli Readly-kunder för 9,99 euro i månaden. Readly lanserades våren 2013, har omkring 50 anställda och finns idag förutom i Sverige och Tyskland även i England och i USA. Bolaget ägs av grundarna, affärsänglar och institutionella investerare.

I Readly får läsare obegränsad tillgång till över tusen svenska och internationella magasin i ett ständigt växande digitalt bibliotek. Readly erbjuder också en boktjänst med tusentals böcker och har även en tjänst för svenska dagstidningar. Obegränsad tillgång till alla magasin, dagstidningar eller böcker kostar 99 kronor per månad för respektive tjänst. I priset ingår då användning på fem olika enheter, vilket gör att hela familjen kan använda samma abonnemang. Flera smarta funktioner som favoritmarkering, sökfunktion i artiklar och offlineläsning till resan finns i tjänsten. Antalet tidningar och boktitlar växer kontinuerligt, det aktuella utbudet finns på www.readly.com