Följ Readly AB

Readly ackrediteras av ABC – Storbritanniens TS

Pressmeddelande   •   Okt 22, 2014 09:05 CEST

Readly International har ackrediterats av ABC, som är Storbritanniens motsvarighet till TS för mätning av tidskrifters upplaga. Det innebär att fler förlag nu kan räkna in läsandet via Readly i den upplaga som redovisas för annonsörer, eftersom svenska förlag sedan tidigare kan tillgodogöra sig läsning via Readly i sin TS-upplaga.

ABC är den branschägda granskaren av brittiska tidningsupplagor och verifierar dessa för att underlätta köp och försäljning av reklamutrymme.

I och med den banbrytande ackrediteringen kan brittiska tidningsförlag räkna in läsning via Readly i sin totalupplaga. Readly är associerad medlem i ABC och arbetar regelbundet tillsammans med ABC för att uppdatera ackrediteringen.

Readly erbjuder idag sina läsare tillgång till 161 brittiska tidskrifter inom bland annat mode, livsstil, spel och teknik. Några av de brittiska förlag som finns med i Readly är Haymarket, Time Inc UK, DC Thomson, Future Publishing, Archant Community Media, Chelsea Magazines, Saga Publishing, Aceville, Eye to Eye, Wild Bunch Media, Time Out, The Lady, Rouleur och Greenways.

– Införandet av digitala versioner i ABC:s upplagesiffror är av avgörande betydelse för förlagen, eftersom konsumenterna i allt högre grad får tillgång till innehåll av alla slag via digitala plattformar. Det är även ett starkt stöd för vår affärsmodell och dess positiva inverkan på tidningsförlagsbranschen, säger Per Hellberg, vd för Readly International.

– Rapportering av digitala upplagor och digitala publikationer på ABC-certifikat är ett område som har allt större betydelse för våra förlag. Det är däremot inte alltid enkelt att sammanställa och leverera lättanvända rapporter från tredje part för att underbygga sina anspråk på upplagor. Det är fantastiskt att se Readly bli medlem. Jag är säker på att statusen som ABC-ackrediterad kommer att vara till stor nytta för utgivare som använder deras plattform, säger Jan Pitt, ABC:s Group Executive Director.

I Readly får läsare obegränsad tillgång till flera hundra svenska och internationella tidskrifter i ett ständigt växande digitalt bibliotek. Readly erbjuder också en boktjänst med tusentals böcker för obegränsad läsning, och har nyligen även introducerat en pilotversion med svenska dagstidningar. De första två veckorna är gratis för användaren, därefter kostar obegränsad tillgång till alla tidskrifter och böcker 99 kronor per månad för respektive tjänst. I priset ingår då användning på fem olika enheter, vilket gör att hela familjen kan använda samma abonnemang. Självklart kan man som användare spara och dela innehållet med sina vänner via sociala medier. Antalet tidningar och boktitlar växer kontinuerligt, och det aktuella utbudet finns på www.readly.com

Bifogade filer

PDF-dokument