Följ Readly AB

Readly gör internationellt utbud tillgängligt för alla

Pressmeddelande   •   Mar 04, 2014 09:15 CET

Den digitala tidningstjänsten Readly blir nu dubbelt så bra när det internationella utbudet blir tillgängligt för alla användare. De internationella titlarna kommer automatiskt att dyka upp i appen hos de befintliga kunderna och priset förblir 99 kronor per månad.

Från och med 4 mars kommer Readlys användare att ha tillgång till ett internationellt utbud av tidskrifter. För svenska kunder betyder det att man förutom de 159 svenska titlarna kommer att kunna läsa 143 amerikanska tidskrifter. Under våren kommer bland annat brittiska tidningar att adderas till utbudet. Läsaren får tillgång till hela utbudet, inklusive tidigare utgåvor för ett fast pris på 99 kronor per månad.

– Vi vet att det finns ett stort intresse att läsa internationella tidningar i Sverige. Men långt ifrån alla bor så att de enkelt kan köpa dem i en kiosk. Nu gör vi titlar som Fast Company, Popular Science och Yoga Journal tillgängliga i datorn, plattan eller telefonen. Och den som redan är Readly-abonnent får detta helt utan extra kostnad”, säger Per Hellberg, vd för Readly International.

I takt med den internationella expansionen kommer nya titlar från andra länder kontinuerligt att adderas till utbudet. Närmast till hands under våren ligger brittiska tidskrifter och under året kommer Readly att etableras på ett flertal andra marknader. Nya och befintliga kunder får automatisk tillgång till både det svenska och internationella utbudet. De nya titlarna kommer från och med i dag att automatiskt dyka upp i Readly-appen.

Även om det bredare utbudet betyder att intäkterna ska fördelas på fler titlar räknar Readly med att förändringen kommer att leda till högre intäkter för de svenska förlagen.

– Readly blir nu en ännu mer attraktiv tjänst. Vi vet från erfarenheterna med musik i Spotify och filmer i Netflix att kunderna vill ha ett internationellt utbud. Därmed räknar vi med att få in fler läsare i systemet. Samtidigt vet vi att de allra flesta i första hand kommer att läsa svenska tidningar, så merparten av intäkterna stannar hos de svenska förlagen, säger Per Hellberg.

För att Readly ska fungera optimalt med det internationella utbudet bör appen uppgraderas till den senaste versionen. I vissa fall måste man också logga ut och logga in igen för att det nya innehållet ska dyka upp.

För mer information, kontakta:
Per Hellberg, vd Readly International AB
070-910 74 10, per.hellberg@readly.com

Om Readly
I Readly får läsare obegränsad tillgång till hundratals tidningar i en digital tidningskiosk. Det är gratis att prova ett nummer av varje tidskrift på Readly. För den som vill ha obegränsad tillgång kostar det 99 kronor per månad. Readly har funktioner kopplade till Facebook och du kan dela artiklar med vänner. Antalet tidskrifter och titlar växer kontinuerligt, just nu hittar du alla titlar på https://se.readly.com/sv/catalog