Följ Readly AB

Readly lanserar ny läsfunktion för mobilen

Pressmeddelande   •   Jun 12, 2017 08:50 CEST

Först ut med personifierad och förbättrad läsning av digitala magasin via Mobile Reading

Idag lanserar Readly, den obegränsade digitala magasins- och tidningstjänsten, en ny funktion för mobilanpassad läsning – Mobile Reading. Den nya funktionen som aktiveras via en gul ikon anpassar läsningen för mindre skärmar genom att lägga texten i en kolumn och förstora textstorleken. Mobilanpassningen förbättrar läsupplevelsen för framförallt textintensiva artiklar och finns tillgänglig för 70 titlar i Sverige från start. Den nya funktionen gör det möjligt för läsaren att personifiera läsningen genom att välja preferenser för typsnitt, textstorlek, radavstånd och bakgrundsfärg.

Den nya mobilfunktionen har utvecklats till följd av en växande efterfrågan hos Readlys användare. Redan idag sker 14 procent av läsningen via mobilapplikationen. Ett genomsnittligt lästillfälle är 22 minuter och hela 40 procent av prenumeranterna läser via Readly varje dag. Readlys mobilfunktion, Mobile Reading, finns tillgänglig för både iOS och Android.

Vi ser att våra användares läsbeteenden utvecklas, allt fler väljer mobilen som primär källa för digital läsning vid sidan av läsplattan. Många som pendlar läser till exempel på väg till och från jobbet, säger Per Hellberg, VD på Readly. Vi är först ut med att erbjuda en funktion för förbättrad mobilläsning på ett så stort bibliotek av magasinstitlar. Vår förhoppning är att fler upptäcker möjligheterna med obegränsad digital magasinsläsning. Detta är en i raden av förbättringar för att göra läsupplevelsen via Readly så enkel, flexibel och intuitiv som möjligt, fortsätter Per Hellberg.

De senaste tre åren har antalet prenumeranter årligen fördubblats och Readly är idag den ledande digitala magasinstjänsten i Sverige. För 99 kronor i månaden får användare tillgång till obegränsad läsning från över 2,000 svenska och internationella titlar. Läsare kan enkelt läsa direkt online, ladda hem en utgåva eller söka efter specifika artiklar, personer, resmål, recept osv. från hela biblioteket av titlar samt få tillgång till de senaste utgåvorna samma dag som de når handeln.

Om Readly
Readly ger läsare obegränsad tillgång till över 2,000 svenska och internationella titlar från över 400 förlag i ett ständigt växande digitalt bibliotek. Ett abonnemang kostar 99 kronor per månad. I priset ingår användning på fem olika enheter, vilket gör att hela familjen kan använda samma abonnemang. Flera smarta funktioner som favoritmarkering, sökfunktion i artiklar och nedladdning för offlineläsning på resan, finns i tjänsten. Förutom alla konsumentfördelar erbjuder Readly ett kraftfullt och kostnadseffektivt sätt för förlag att ge ut sina utgåvor digitalt samt spåra och analysera hur innehållet konsumeras.

Readly grundades 2012 med huvudkontor i Växjö, Sverige. Readly har ett 30-tal anställda, tjänsten finns tillgänglig i drygt 50 länder med huvudfokus på Sverige, Storbritannien och Tyskland där Readly samarbetar med de ledande förlagen. www.readly.com