Följ Readly AB

Readly och Bauer Media Group i globalt samarbete

Pressmeddelande   •   Okt 09, 2014 14:00 CEST

Readly ökar sitt innehåll med över 100 nya internationella titlar när den svenska appen för att läsa tidskrifter ingår samarbete med Europas största förlag Bauer Media Group. Bland annat så kommer Cosmopolitan, InTouch, FHM, Auto Zeitung och Grazia nu att kunna läsas via Readlys digitala tidningshylla.

Samarbetet gör Bauer Media till det första stora internationella förlaget somdistribuerar alla sina titlar globalt via Readlys digitala tjänst. Bauer sparkar igång samarbetet med att direkt introducera mer än 100 nya titlar från USA och Storbritannien, vilka följs av ytterligare tidskrifter från Tyskland inom kort. Bauer Media Group är ett av världens mest framgångsrika medieföretag, och med mer än 600 magasin, 400 digitala produkter och ett 50-tal radio- och- TV-kanaler når Bauer miljontals människor världen över, varje dag.

– Samarbetet med Readly är ytterligare ett steg på vägen för att öka försäljningen av digitala magasin och digitalt innehåll, och låter oss nå nya läsare. Den här typen av betalningsmodell, med låga fasta månadsavgifter, har redan visat sig framgångsrik för andra typer av media såsom musik och film. Samtidigt så finns en ökad efterfrågan på digitala magasin. För Bauer så innebär det här samarbetet ett stort steg framåt som ytterligare kommer främja utvecklingen av innehåll man betalar för, säger Andreas Schoo, medlem i Bauer Media Groups verkställande styrelse.

– Med den här nya distributionskanalen kommer vi att nå nya målgrupper – och därmed nya källor till intäkter. Readly erbjuder en perfekt plattform för digitala människor som vill bli inspirerade och vill kunna välja sina digitala magasin individuellt och spontant, utan att vara begränsade till bara vissa titlar. Readly är ytterligare en kanal för att vi till fullo slka kunna utnyttja försäljningspotentialen i våra varumärken, säger Carsten Schüerhoff, chef för digitala varumärkeslösningar och innovationer på Bauer Media i Hamburg.

Genom Readly kommer Bauers tidskrifter att finnas tillgängliga på läsplattor och smartphones i närmare 50 länder. Readly, som ofta beskrivs som ”ett Spotify för läsning” erbjuder obegränsad digital läsning till ett fast lågt pris. I priset ingår användning av Readly på fem olika enheter och läsning av både svenskt och internationellt innehåll.

– Det är cirka tio månader sedan jag träffade Bauer Media Group i Stockholm för första gången. Att kunna tillkännage den här nyheten idag är fantastiskt, och resultatet av ett utmärkt lagarbete. Under dessa månader har jag lärt känna Bauer Media Group och deras anda av framåttänkande. Det är tydligt att Bauer är ett förlag som strävar efter att vara i den digitala revolutionens framkant. Vi är säkra på att andra stora internationella förlag snart kommer ta efter Bauers goda exempel, säger Henrik Barck, som ansvarat för förhandlingarna med Bauer Media hos Readly.

– Vi är givetvis väldigt glada över det här samarbetet med Europas största förlag, och som vi alla vet så är innehåll det allra viktigaste. Readly befinner sig just nu i en spännande tillväxtfas och det här samarbetet kommer definitivt hjälpa oss att främja läsning runt om i världen, säger Stefan Ohlsson, ansvarig för innehåll på Readly International.

För mer information, kontakta:

Readly International
Henrik Barck
Mob: +46 702712921, henrik.barck@readly.com

Stefan Ohlsson
+46 706422401, stefan.ohlsson@readly.com

Bauer Media  Group
Anika Otto, Corporate Communications
+49 40 30191028, anika.otto@bauermedia.com

Om Readly
I Readly får läsare obegränsad tillgång till flera hundra svenska och internationella tidskrifter i ett ständigt växande digitalt bibliotek. Readly erbjuder också en boktjänst med tusentals böcker för obegränsad läsning, och har nyligen även introducerat en pilotversion med svenska dagstidningar. De första två veckorna är gratis för användaren, därefter kostar obegränsad tillgång till alla tidskrifter och böcker 99 kronor per månad för respektive tjänst. I priset ingår då användning på fem olika enheter, vilket gör att hela familjen kan använda samma abonnemang. Självklart kan man som användare spara och dela innehållet med sina vänner via sociala medier. Antalet tidningar och boktitlar växer kontinuerligt, och det aktuella utbudet finns på www.readly.com

Om Bauer
Bauer Media Group är ett av världens mest framgångsrika mediebolag. Mer än 600 magasin, 400 digitala produkter och ett 50 radio- och- TV-stationer når miljoner människor världen över. Företagets portfölj innehåller också tryckerier, postföretag och tjänster inom områdena distribution, marknadsföring och annonsförsäljning. Med en ny, global positioneringsstrategi vill Bauer Media Group understryka sin passion för människor och varumärken. Ledstjärnan “We think popular.” visar på Bauer Media Groups strävan att vara ett förlag som ger ut populära medier och ger inspiration och motivation till mer än 11 000 anställda i 16 länder. För mer information, se http://www.bauermedia.com


Bifogade filer

PDF-dokument