Följ Readly AB

Readly värvar amerikansk marknadschef från Time Inc.

Pressmeddelande   •   Jun 23, 2014 15:42 CEST

Readly International har värvat Michelle Garcia som amerikansk marknadschef. Hennes uppdrag blir att driva Readlys utveckling på den amerikanska marknaden med fokus på att öka tillväxten bland konsumenter.

Readlys expansion i Nordamerika går nu in i en intensiv fas. Den digitala lästjänsten har funnits i Nordamerika sedan i vintras, men fram till för någon månad sedan främst som ett sätt att testa av marknaden. I dagsläget erbjuder Readly runt 150 amerikanska titlar och företaget har sedan någon månad inlett en snabb expansion på den amerikanska marknaden.

Michelle Garcia kommer till Readly International med en gedigen erfarenhet av den amerikanska tidningsmarknaden. Hon har arbetat i över tio år för olika enheter inom Time-koncernen. Nu senast har hon varit vice president, consumer marketing för tidningarna Real Simple, Health and Coastal Living.

”Vi är väldigt glada över att kunna rekrytera en person med en så gedigen erfarenhet från den amerikanska mediamarknaden som Michelle Garcia. Hon kommer till Readly International med ett stor kunnande om såväl media som den amerikanska konsumentmarknaden och med en utmärkt ”track record” av att kunna utveckla nya affärer”, säger Per Hellberg, vd för Readly International.

“Det ska bli väldigt spännande att få arbeta med Readly International. Precis som alla andra i den amerikanska mediaindustrin har har sett hur branschen förändras. Konsumenterna vill kunna köpa och läsa tidningar på ett enklare sätt och förlagen söker efter nya intäktskällor. readly erbjuder precis det med sin modell där du kan läsa hur mycet du vill för en låg månatlig kostnad”, säger Michelle Garcia.

Michelle Garcia tillträder den 9 juni.

För mer information, kontakta:Per Hellberg, vd Readly International AB
070-910 74 10, per.hellberg@readly.com

Mats Rönne, Global marknadschef/CMO, Readly International AB
070 5905050, mats.ronne@readly.com


I Readly får läsare obegränsad tillgång till flera hundra svenska och internationella tidskrifter i ett ständigt växande digitalt bibliotek. Dessutom finns det ett stort utbud av boktitlar för hela familjen. De första två veckorna är gratis för användaren, därefter kostar obegränsad tillgång till alla tidskrifter eller böcker 99 kronor per månad. I priset ingår då användning på fem olika enheter, vilket gör att hela familjen kan använda samma abonnemang. Självklart kan man som användare spara och dela innehållet med sina vänner via sociala medier. Antalet tidskrifter och boktitlar växer kontinuerligt och det aktuella utbudet finns på www.se.readly.com. 

Bifogade filer

PDF-dokument