Följ Readly AB

Readly vinner prestigefullt pris som ”Årets app”

Pressmeddelande   •   Nov 20, 2014 13:12 CET

Readly vann det prestigefyllda priset för ”Årets app” när den brittiska tidskriftsorganisationen, The Professional Publishers Association (PPA), höll sin gala Digital Awards under onsdagskvällen. Juryn lyfter särskilt fram Readlys ”modiga affärsmodell.”

PPA är den brittiska branschorganisationen för tidskrifter, som samlar 220 brittiska förlag. I samband med den årliga galan PPA Digital Awards delar organisationen ut priser i 15 kategorier till de bästa digitala talangerna i branschen. Tio andra företag var nominerade till ”App of the year”.

Readly vann med följande motivering:

Readly imponerade på juryn med sin modiga affärsmodell, där man identifierat en lucka i marknaden och där man utvecklat en banbrytande tjänst för konsumenterna. Starka siffror vad gäller nedladdningar och positiva omdömen från användarna visar att konceptet också underbyggs med ett bra utförande. Att tjänsten positioneras som ”ett Spotify för tidskrifter” kommunicerar klart och tydligt vad konsumenterna får för pengarna.

– Jag är oerhört stolt över att vi vinner det prestigefyllda priset ”App of the year” hos en så välrenommerad organisation som PPA. Det är ännu ett bevis på att vi har utvecklat en app och en tjänst som går hem hos läsarna och som fyller ett behov hos förlag som vill hitta en hållbar affärsmodell för digitalt läsande, säger Per Hellberg, vd för Readly International AB.

För mer information, kontakta:
Per Hellberg, vd Readly International AB
070-910 74 10, per.hellberg@readly.com

Om Readly
I Readly får läsare obegränsad tillgång till flera hundra svenska och internationella tidskrifter i ett ständigt växande digitalt bibliotek. Readly erbjuder också en boktjänst med tusentals böcker för obegränsad läsning, och har nyligen även introducerat en version med svenska dagstidningar. De första två veckorna är gratis för användaren, därefter kostar obegränsad tillgång till alla tidskrifter och böcker 99 kronor per månad för respektive tjänst. I priset ingår då användning på fem olika enheter, vilket gör att hela familjen kan använda samma abonnemang. Självklart kan man som användare spara och dela innehållet med sina vänner via sociala medier. Antalet tidningar och boktitlar växer kontinuerligt, och det aktuella utbudet finns på www.readly.com

Om PPA
The Professional Publishers Association (PPA) samlar 220 brittiska förlag inom allt från konsumenttidningar till affärs- och fackpress. PPA organiserar också företag inom datainsamling, kundtidningar och oberoende förlag. Läs mer på www.ppa.co.uk

Bifogade filer

PDF-dokument