Följ Readly AB

Svenska Readly lanseras i USA med Bonnier Corporation i utbudet

Pressmeddelande   •   Nov 13, 2013 08:02 CET

Den innovativa svenska tjänsten Readly för digitalt läsande lanseras i dag i USA. Från start kommer Readly att erbjuda abonnenterna obegränsat läsande av tidskrifter för en låg fast avgift per månad. Bland de förlag som är med från start finns Bonnier Corporation.

USA är den första marknad utanför Sverige där Readly nu lanseras. Bland de amerikanska titlarna finns bland andra Popular Science (Bonnier) och Outside (Mariah Media). Readly har redan från start 75 titlar och man räknar med att kunna lansera flera tunga samarbeten med ledande förlag inom kort. Förhoppningen är att snabbt gå om de etablerade konkurrenterna i USA och ha störst utbud av alla tidskriftstjänster med obegränsad läsning till fast pris.

- ”USA är redo för en produkt som Readly. De amerikanska konsumenterna har med överväldigande tydlighet sagt att de gillar modellen med Spotify för musik och Netflix för filmer. Kunderna är redo att läsa tidskrifter elektroniskt. Nästan alla har en dator. 45 procent äger en smart mobil och nästan en tredjedel av hushållen har en läsplatta”, säger Per Hellberg, VD för Readly International.

- ”Vi har mött ett fantastiskt intresse för Readly när vi träffat de amerikanska förlagen. Nästan varje vecka kommer nya förlag till oss och vill vara med. Vi ser det som en tydlig bekräftelse att vår affärsmodell är rätt”, säger Henrik Barck, global sälj- och affärsutvecklingschef för Readly.

Readly är en abonnemangstjänst byggd efter samma princip som Spotify för musik. På den svenska marknaden betalar kunden 99 kronor per månad och får då obegränsad tillgång till de drygt 100 svenska tidskrifter som ingår i tjänsten. Bland titlarna finns Veckans Affärer, Plaza Kvinna och MacWorld.

I USA såväl som i Sverige fördelas intäkterna till tidningsförlagen efter en avancerad modell som tar hänsyn till bland annat vilka titlar som läses och hur mycket tid läsaren spenderar med varje titel.

Readly lanserades i Sverige i mars 2013 och har som ambition att lansera tjänsten på en rad internationella marknader. Närmast på tur efter USA står Storbritannien och Tyskland.

För mer information, kontakta:

Per Hellberg, vd Readly International AB, 070-910 74 10, per.hellberg@readly.com

Om Readly

I Readly får läsare obegränsad tillgång till hundratals tidningar i en digital tidningskiosk. Det är gratis att prova ett nummer av varje tidskrift på Readly. För den som vill ha obegränsad tillgång kostar det 99 kronor per månad. Readly har sociala funktioner som gör att du kan dela artiklar med vänner. Antalet tidskrifter och titlar växer kontinuerligt, alla titlar just nu hittar du på http://www.readly.se


Bifogade filer

PDF-dokument